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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  03/02/2018
Tipo de producción científica :  Capítulo en Libro Técnico-Científico
Autor :  ROVIRA, P.J.; VELAZCO, J.I.; BONILLA, O.
Afiliación :  PABLO JUAN ROVIRA SANZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; JOSE IGNACIO VELAZCO DE LOS REYES, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; OSCAR RUBEN BONILLA PIRIZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay.
Título :  Efecto de la estrategia de suplementación (Autoconsumo vs. Suplementación infrecuente) y el nivel de sal en el suplemento sobre el desempeño productivo de novillos en terminación durante el verano
Complemento del título :  Trabajos analíticos en bovinos para carne.
Fecha de publicación :  2009
Fuente / Imprenta :  In: DEAMBROSI, E.; MONTOSSI, F.; SARAVIA, H.; BLANCO, P.H.; AYALA, W. (Eds.). 10 años de la Unidad de Producción Arroz-Ganadería. Montevideo (Uruguay): INIA, 2009.
Páginas :  p. 99-104
Serie :  (INIA Serie Técnica ; 180)
ISBN :  978-9974-38-279-4
ISSN :  1688-9266
Idioma :  Español
Thesagro :  GANADO DE CARNE; PRADERAS; PRODUCCION ANIMAL; SUPLEMENTOS.
Asunto categoría :  --
L02 Alimentación animal
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/7607/1/st-180-p.99-104.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB8287 - 1INIPL - PPUY/INIA/ST/180.
TBO20384 - 1INIPL - PPUY/INIA/ST/180
TT102243 - 1INIPL - PPUY/INIA/ST/180

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Treinta y Tres. Por información adicional contacte bibliott@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Treinta y Tres.
Fecha actual :  05/04/2019
Actualizado :  15/10/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  -- - --
Autor :  HERD, R. M.; VELAZCO, J.I.; SMITH, H.; ARTHUR, P. F.; HINE, B.; ODDY, H.; DOBOS, R. C.; HEGARTY, R. S.
Afiliación :  ROBERT M. HERD, NSW Department of Primary Industries, Livestock Industries Centre. Environmental and Rural Science, University of New England; JOSÉ IGNACIO VELAZCO DE LOS REYES, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. Environmental and Rural Science, University of New England.; HELEN SMITH, Local Land Services Agency; PAUL F. ARTHUR, NSW Department of Primary Industries; BRAD HINE, CSIRO Agriculture and Food, F.D McMaster Laboratory; HUTTON ODDY, NSW Department of Primary Industries, Livestock Industries Centre; ROBIN C. DOBOS, NSW Department of Primary Industries, Livestock Industries Centre; ROGER S. HEGARTY, Environmental and Rural Science, University of New England.
Título :  Genetic variation in residual feed intake is associated with body composition, behavior, rumen, heat production, hematology, and immune competence traits in Angus cattle.
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science: 2019, skz077, Corrected Proof, Available online 20 february 2019. In Press.
DOI :  10.1093/jas/skz077
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received: 05 November 2018//Revision Received: 04 February 2019// Accepted: 20 February 2019.
Contenido :  This experiment was to evaluate a suite of biological traits likely to be associated with genetic variation in residual feed intake (RFI) in Angus cattle. Twenty nine steers and 30 heifers bred to be divergent in postweaning RFI (RFIp) and that differed in midparent RFIp-EBV (RFIp-EBVmp) by more than 2 kg DMI/d were used in this study. A 1-unit (1 kg DM/d) decrease in RFIp-EBVmp was accompanied by a 0.08 kg (SE = 0.03; P < 0.05) increase in ADG, a 0.58 kg/d (0.17; P < 0.01) decrease in DMI, a 0.89 kg/kg (0.22; P < 0.001) decrease in FCR, and a 0.62 kg/d (0.12; P < 0.001) decrease in feedlot RFI (RFIf). Ultrasonically scanned depths of subcutaneous fat at the rib and rump sites, measured at the start and end of the RFI test, all had strong positive correlations with RFIp-EBVmp, DMI, and RFIf (all r values ?0.5 and P < 0.001). Variation in RFIp-EBVmp was significantly correlated (P < 0.05) with flight speed (r = ?0.32), number of visits to feed bins (r = 0.45), and visits to exhaled-emission monitors (r = ?0.27), as well as the concentrations of propionate (r = ?0.32) and valerate (r = ?0.31) in rumen fluid, white blood cell (r = ?0.51), lymphocyte (r = ?0.43), and neutrophil (r = ?0.31) counts in blood. RFIp-EBVmp was also correlated with the cellular immune response to vaccination (r = 0.25; P < 0.1) and heat production in fasted cattle (r = ?0.46; P < 0.001). Traits that explained significant variation (P < 0.05) in DMI over the RFI test were midtest metabolic-BW (44.7%), r... Presentar Todo
Palabras claves :  BODY COMPOSITION; CATTLE; DIGESTIBILITY; FEED EFFICIENCY; IMMUNE COMPETENCE.
Thesagro :  PRODUCCIÓN ANIMAL.
Asunto categoría :  L51 Fisiología Animal - Nutrición
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Treinta y Tres (TT)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TT102740 - 1PXIAP - DDJAS/2019/VELAZCO
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